tisdag 22 januari 2013

Bright Life in Asia


Välkommen till ”Bright Life in Asia”- en blogg om två vänners äventyr i Sydostasien.

Hälften av er som hittat hit känner förmodligen Britta, men har ingen aning om vem den där Liv är och vice versa. Så varför inte börja med en kort presentation av huvudpersonerna i den här berättelsen!

Från Skellefteå kommer Britta – en skönsjungande, nyexaminerad lärare som älskar allt som har med film och musik att göra. Efter mer än fem års hårda studier i Uppsala ser hon framemot en skön ledighet utan varken tentor att plugga till eller inlämningsuppgifter att göra. Hon längtar efter äventyr och att få uppleva nya och annorlunda saker.

Liv är uppvuxen mitt på Polcirkeln, men har under de senaste åren tillbringat mycket tid utanför Sveriges gränser. En mångsysslare av rang som äntligen har bestämt sig för vad hon ska bli när hon blir stor. Friheten att få ta dagen som den kommer och ”det blir vad vi gör det till” är vad hon ser mest framemot med resan.

Vänskap uppstod när vi under en månads tid, då blott 14 år gamla, delade på tolv kvadrat. Tio år senare (!) är vi fortfarande vänner trots att vi sedan dess aldrig bott i samma stad och ibland inte ens i samma land. Dags att ta igen förlorad tid tänkte vi, då en sådan här resa praktiskt taget innebär att vi under de tre kommande månaderna kommer att bo på varandra!

Med start på onsdag (23/1) kommer vi att fram till den 26/4 befinna oss i Sydostasien för tre härliga månader av backpacking och allt vad det innebär. Planen är att det inte finns någon plan! Vi har en tur-och-retur-biljett till Bangkok och det är också det enda som i dagsläget är helt spikat. Vilka länder och platser vi ska besöka kommer vi alltså att bestämma längs vägen.

I den här bloggen kommer vi att berätta om våra äventyr och upplevelser, förhoppningsvis dela med oss av fina bild och med jämna mellanrum helt enkelt tala om att vi lever (livet)!

Kanske är det någon av er som har funderingar kring bloggnamnet?! Den som förstår storheten i det genomtänkta valet av namn och även dess många dimensioner utlovas vykort från sydligare breddgrader! Skriv en rad eller två i kommentarsfältet, om inte annat så för att säga hej till oss!

Tre månader, två vänner, en världsdel - let's do this!

5 kommentarer:

  1. Jag förväntar mig minst ett vykort varje dag ;) Saknar er redan! Puss

    SvaraRadera
  2. Safari njema, Trevlig resa, Bon voyage!!!

    SvaraRadera
  3. Ett soligt, händelserikt, äventyrligt liv i asien under tre månader med mycket skratt och till för att skapa många härliga minnen! - Bright Life In Asia - är jag rätt ute nu? :-)

    Hoppas ni får en underbar resa, var försiktiga, njut och lev livet!!
    Bamsekram
    Matilda

    SvaraRadera
  4. ÅH va roligt! Ni kommer få det grymt!

    Kramar!
    Carro

    SvaraRadera