måndag 28 januari 2013

Uppdatering fran Bangkok

Att befinna sig i Thailands huvudstad kanns lite som att ga runt i en enorm plastpase fylld med smutsig luft. Det ar varmt, kladerna klibbar mot huden och for varje andetag fylls lungorna med avgaser och andra fororeningar. Att jag jamfor Bangkok med Manila, Filippinernas huvudstad, ar ratt sjalvklart da jag for fyra ar sedan tillbringade mer an en manad dar. Likheterna ar manga - stora kontraster mellan rika och fattiga, bullrig trafik och hjalpsamma manniskor. Men Bangkok kanns betydligt mer valorganiserat och sakert an vad Manila gjorde.

Dock har vi fatt se dess morka baksida nar vi gjorde Bangkok by night harom kvallen. Sexturismen ar ett utbrett fenomen och det gar inte att blunda for, aven om man valjer att ga till andra typer av utestallen. Vasterlandska man som tafsar pa thailandskor med tom blick och "lady boys" som bjuder ut sina kroppar at forbipasserande. Det kanns hemskt och fruktansvart osmakligt att se man utnyttja manniskor pa det sattet, men ar en del av verkligheten har i Thailand, precis som pa sa manga andra stallen runt om i varlden.

Nar vi landade i Bangkok hade vi ingen aning om vart vi skulle aka harnast, sakta men sakert har dock en plan for de narmaste tva veckorna tagit form. Imorgon lamnar vi storstan och dess manga intryck for sol och bad pa Koh Chang, Thailands nast storsta o. Om lite mindre an tva veckor kommer vi tillbaka hit for att flyga till Hanoi, Vietnam. Egentligen skulle vi ha velat lamna Bangkok bara en eller tva dagar efter att vi landade har, men processen att ansoka visum till Vietnam gjorde att vi var tvungna att stanna har nagra dagar extra i vantan pa att fa tillbaka vara pass.

Vi har haft lugna och skona dagar da vi har gjort precis vad som har fallit oss in och inte kant nagon hets att se alla turistattraktioner. Under vara tre mander har i Sydostasien kommer vi med all sakerhet att passera Bangkok bade en, tva eller kanske till och med tre ganger.Var dygnsrytm ar fortfarande inte riktigt som den borde vara, nagot som bade jetlag och sena kvallar ar orsaker till. Den kvava luften och manga nya intryck bidrar ocksa till att man snabbt blir trott. Vi har promenerat runt inne i centrum och umgatts mycket med tva harliga spanjorer som vi traffade pa det guesthouse dar vi nu bor. Det ligger pa en lugn bakgata en bit bort fran Khaosan Road, dar alla andra backpackers harjar dygnet runt, och vi betalar 25 kr/natt for ett frascht dubbelrum - som hittat!

Nar vi hors nasta gang kan vi forhoppningsvis bjuda pa lite fina bilder, da uppladdningen inte fungerar just nu.

/ Liv

2 kommentarer:

  1. Nu har jag också suttit still så länge att jag hunnit läsa! Ska tänka på er imorgon när jag stiger upp en halvtimme tidigare för att hinna skotta snö innan jobbet...
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Kul med uppdatering! Längtar efter att få se bilder :) Här i Luleå lyser solen, men luften är något friskare här än vad du beskriver den som ;) Nu ska jag skriva ett mail till dig! :) Hörs om några minuter igen ;)

    SvaraRadera