onsdag 30 januari 2013

Life (and Bright) as a backpacker

Livet som backpacker har verkligen sin charm, på både gott och ont. Friheten att kunna ta dagen som den kommer, gå dit näsan pekar och inte planera mer än en eller två dagar framåt är härlig. Man får besöka fantastiska platser, träffa folk från hela världen och ständigt lära sig nya saker om sig själv och sin omgivning. Att resa på det här sättet är definitivt ingenting för den lata eller bekväma typen. Man bor på sunkiga hostels, tvättar sina underkläder i handfatet på någon lika sunkig toalett och går omkring i samma bekväma kläder eftersom packningen i förhållande till resans längd är liten.

För att saker ska hända måste man själv se till att ta tag i det, ingen annan kommer att göra det åt dig. Med sin packning på ryggen anländer man till en ny plats, ofta trött efter resan, och har ingen aning om var man ska bo. Då gäller det att hålla humöret på topp och styra upp situationen! Den lägsta standarden för hur man vill bo sjunker hela tiden och man kommer snabbt in i ett "budgettänk" där man står och diskuterar om något är värt en prisskillnad på 10-20 kr. När man väl har försökt planera något blir det ändå aldrig som man tänkt sig, vilket gårdagen är ett tydligt exempel på. 

Via hostelworld hade vi hittat ett backpackerställe på Koh Changs sydvästra udde och som planerat åkte vi dit. Efter att ha fått vägbeskrivning av en glad thailändsk gubbe promenerade vi genom en liten fiskeby, balanserade med våra ryggsäckar över en "bro" som hade kunnat ge vika i vilken sekund som helst och blev flitigt uppvaktade av ett gäng spinkiga hundar. Efter en kortare promenad hittade vi rätt men jublade inte direkt av lycka när vi såg "hyddan" vi skulle sova i. Den var, för att uttrycka sig politiskt korrekt, rätt luftigt byggd. När det senare på kvällen utbröt ett åskväder och regnet öste ner, låg vi inbäddade under det minst lika luftiga myggnätet och skrattade hysteriskt åt situationen. Vi hoppas innerligt att vi redan nu har avklarat resan lågvattenmärke vad gäller boende. 

I natt sover vi som prinsessor i vårt nya boende, efter en skön eftermiddag på stranden. På nolltid har vi gått från sjukligt bleka till härligt rödfärgade. Man skulle med andra ord kunna säga att livet känns rätt fint just nu! 

2 kommentarer:

  1. Jag kan tipsa om Hostel Hero appen: http://www.hostelhero.com
    Man kan få ner "alla" vandrarhem etc. för ett helt land och ha dem offline i sin iPhone. Vet ej hur bra den är i Asien, men den har varit bra när jag har tågluffat i europa.

    Hoppas ni njuter riktigt mycket av resan! Kram / David

    SvaraRadera
  2. Hej tjejer! Hoppas ni har det bra, tänker på hur roliga veckor ni har framför er.
    Jag tittar in snart igen!
    Sköt om er.
    kram kram/ Ewe

    SvaraRadera