tisdag 12 februari 2013

Bangkok - we like you

I vår Lonely Planet-guide (som förövrigt används flitigt, good stuff!) finns följande träffsäkra beskrivning; "You"ll probably pass through Bangkok multiple times en route to someplace else as most planes, trains and buses eventually leads to the Big Mango. You'll be confused and challenged when you first arrive, relieved and pampered when you return, and slightly sentimental when you depart for the last time".

När vi först landade i Bangkok blev vi inte särskilt imponerade och förstod inte riktigt hypen, men stan har sedan dess vuxit i våra ögon. Med en befolkning nästan lika stor som Sveriges är det en stad i ständig rörelse. En stad som låter, smakar, luktar och känns. Att komma tillbaka dit, efter en vecka på lugna Koh Chang, kändes som en skön kontrast. När vi hade checkat in på samma mysiga guesthouse som sist infann sig en "home sweet home"-känsla. Personalen hälsade oss välkomna tillbaka, vi visste vilka bussar som tog oss in till centrum och att ta sig över gatan kändes inte längre som "mission impossible".

Vårt andra besök i Bangkok gav verkligen mersmak och vi hann med många "måsten". Vi båda är dock överens om att de bästa dagarna har varit de då vi bara har promenerat omkring utan mål. Tagit oss utanför turiststråken, gått på små bakgator och då och då pratat med någon vänlig thailändare. Ett ypperligt sätt att få se delar av det "riktiga" Thailand och uppleva en atmosfär annorlunda än den som råder i kvarter med mycket turister.

Bangkok, tack för den här gången och på återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar