tisdag 12 februari 2013

Halloj från Hanoi!

Tidigt i söndags morse lämnade vi ett varmt Bangkok och landade i ett femton grader kallare Hanoi. Vietnams huvudstad liknade nästan en spökstad, men färgglada girlanger och glittrande konfetti på gatorna skvallrade om firandet av det kinesiska nyåret kvällen innan. De flesta affärer har varit stängda sedan dess och inte förrän på torsdag kommer allt att vara öppet igen. Dålig tajming att resa hit nu kan tyckas (i ärlighetens namn var det biljettpriset som styrde val av dag), men hittills känner vi oss nöjda med vår vistelse här.

Trots duggregn och betydligt svalare temperaturer än vi nu vant oss vid, har vi promenerat mycket och sett oss omkring. "Let's get lost!" sa vi och gick dit näsan pekade, skakade hand med vietnamesiska gamla män med tandlösa leenden och fotade allt som rörde på sig. Igår var rollerna ombytta då vi helt ofrivilligt blev en populär attraktion bland lokalbefolkningen. Föräldrar med sina barn vallfärdade till oss och folk stannade sina mopeder för att kunna fota de två västerländska tjejerna som bjöd på såpbubbleshow, skönsång och härliga skratt! Helt klart en av resans hittills bästa och roligaste dagar!

Vietnameserna känns öppna och väldigt trevliga, vilket bådar gott med tanke på vår plan att stanna i landet åtminstone månaden ut. På torsdag ska vi åka till Halong Bay, där vi ska göra en tre dagars båttur med diverse aktiviteter och stopp längs vägen. Bildbomb utlovas när vi får tillgång till en dator med någorlunda snabb uppkoppling!

Ps. Tack för "alla" kommentarer! Vi har läst och begrundat era (dvs Annas) vänliga ord och er (dvs Annas) feedback. Eftersom er vilja är vår lag utlovas en (eller kanske till och med två) "dagens outfit". Återigen, TACK! We love you, yeah yeah yeah!

3 kommentarer:

  1. Varför inte en "dagens crossfit" också?! (min första tanke var en outfit iklädda varandras kläder, men träningstips går lika bra kände jag när jag skrev det)(säger hon som har sån träningsvärk i lår och rumpa att det inte liknar nånting)(alla som har sett mina lår och min rumpa förstår då att det är enorma mängder träningsvärk vi pratar om) PUSS

    SvaraRadera
  2. (För övrigt känns det som att "orden" man ska skriva in när man kommenterar för att bekräfta att man inte är en robot är typ thailändska eller nåt annat asien-språk) <3

    SvaraRadera
  3. Jag ser fram emot bilder på mat och kläder =) Bäst klädda i Uppsala idag är alla med täckkläder (Täck-byxor-jacka, mössa, vantar, stor halsduk) Det snöar nå alldeles kolossalt, i alla fall på mig. Rätt mysigt faktiskt och tåget var bara 6 minuter sent - en bra dag med andra ord.

    SvaraRadera