fredag 5 april 2013

Laos

Efter vår vistelse i Laos kan vi konstatera att man inte hinner se ett land på elva dagar. Trots detta hann vi, utan att stressa, med förvånansvärt mycket på kort tid. Efter några dagar  på Don Det och en natt i Vientiane begav vi oss vidare till vackra Vang Vieng, som i backpacker-kretsar framför allt är känt för tubing. Vi struntade dock i denna populära aktivitet och ägnade oss istället åt andra saker, som till exempel bergsklättring iförda flipflops och ett besök i en grotta med två laguner.

Det sistnämnda var en häftig upplevelse, då vi tillsammans med en lokal guide och utrustade med varsin ficklampa utforskade den stora grottan. Efter en halvtimmes promenad med klättring både uppför och nerför och vadande i lervatten, kom vi fram till den andra och betydligt större lagunen. Där och då, när vi befann oss längst in i en grotta som är den mörkaste och tystaste plats vi någonsin besök, insåg vi att ingen visste om att vi var där. Men uppenbarligen tog vi ju oss ut helskinnade! 

Luang Prabang, en väldigt mysig stad i norra delen av landet, blev sedan vårt sista stopp i Laos. Där tillbringade vi fem dagar med flertalet besök på en fantastisk nattmarknad (där vi gjorde en del inköp...), elefantridning (rätt häftigt men samtidigt hjärtskärande), zip-lining (vi älskade adrenalinkicken!), utflykt till ett vackert vattenfall där även ett björnreservat låg (häftigt att komma så nära björnarna) och häng med härliga människor. 

Eftersom vi enbart besökt populära turistmål har vi inte umgåtts med lokalbefolkningen på samma sätt som i de andra länderna vi besökt. Detta är nog den största anledningen till att Laos som land inte har imponerat på oss. Om vi hade gett det mer tid skulle vi nog ha känt annorlunda. Laos är helt enkelt ett land som förtjänar en andra chans och ett återbesök ;) 

Missförstå oss inte, vi är väldigt nöjda med de äventyr och upplevelser som Laos har bjudit på, men med mer tid hade vi kunnat se mer av landet och kulturen.

3 kommentarer:

  1. Intressant att ni söker upp så många grottor...
    många vuxenpoäng blir det för Britta!
    Kram Mamma A

    SvaraRadera
  2. När blev det vuxenpoäng att gå in i grottor?! :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer du att förstå när du blir vuxen...

      Mamma A

      Radera