lördag 2 mars 2013

Hit the road

Vi har varit ute på ett tre dagar långt äventyr som har gett oss ömmande bakdelar, bonnbrännor som inte är av denna värld och många nya intryck. Att få uppleva Vietnams central highlands på motorcykel var helt fantastiskt och definitivt bland det bästa som vi har gjort under den här resan! Våra vietnamesiska guider Tam och Dung, som mer kändes som två härliga farbröder, tog hand om oss på bästa sätt. De hade stort tålamod när vi uppförde oss som två frågvisa 5-åringar och dessutom kunskap att faktiskt kunna svara på våra frågor. Att dom var trevliga, omtänksamma och roliga gjorde inte saken sämre! Det var en väldigt skämtsam  jargong mellan oss och vi är övertygade om att de hade minst lika roligt som vi hade!

Det här var en tur som tog oss långt bort från alla turistområden och rakt in i Vietnams hjärta. Vi har fått besöka platser dit man på egen hand aldrig hade kunnat ta sig och få se det "riktiga" Vietnam. Upplevelsen att åka motorcykel var häftig i sig, då man fick ta del av omgivningen med alla sinnen. Att känna doften från blommande kaffeplantage, vinka till alla de hundratals barn som vi passerade och få se hur landskapet ständigt förändrades. Från smala serpentinvägar uppe bland bergen till gröna risfält och karga ökenslätter.

En bildbomb utan dess like kommer att publiceras inom kort och med tanke på hur mycket tid vi faktiskt har lagt ner på att ladda upp bilder (det fick inte på noll sekunder...), förväntar vi oss stående ovationer och kommentarer i massor! ;)

1 kommentar:

  1. Wow, vilken häftig upplevelse! Underbara bilder också i part 2 och denna bild är ju klockren!!!

    SvaraRadera